Vesti neasteptate si planuri noi de la Domnul

Dupa un timp binecuvantat cu echipa de Romania si peste 4 luni de slujire in India, am primit insfarsit raspunsul de la 564682_10151250229400337_346462743_nviza. Desi cei de la Biroul din Pune si de la Mumbai nu au avut obiectii la actele depuse, cei de la Biroul central din Delhi au respins prelungirea vizei fara sa dea nici o explicatie. A trebuit sa parasesc India in 7 zile de la instiintare.
Aceste 4 luni nu au fost un timp lung dar au fost pline de activitati, un timp binecuvantat in care am vazut schimbari importante si multe minuni  de sus. Numarul de copii care vin in mahalaua Premnagar la intalnirile noastre saptamanale s-a triplat, nu mai au acum loc in camaruta mica, probabil curand va trebui sa gasesc ceva mai mare. Sunt peste 40, uneori peste 50, stau pe scari si pe la geam, chiar si pe masa si sub masinile de cusut, nu poti arunca nici un ac. De curand au inceput sa vina si copii musulmani pe langa cei hindusi si ma bucur mult pentru ca comunitatea lor este foarte inchisa la Evanghelie. Cele 10 femei care au invata acolo croitorie au auzit despre Domnul si sunt deschise sa asculte, chiar una a venit la biserica de cateva ori. Am inceput sa mai ajut si in alta mahala la lucrarea cu femeile. Am dezvoltat relatii cu mai multi lucratori locali si localnici ca niciodata.
Am primit dupa cum va povesteam o echipa de 6 romani si timp de 3 saptamani le-am fost ghid si sprijin in foarte multe lucrari crestine locale. Si fratii de la biserica si ceilalti din locurile unde am slujit cu ei au fost foarte impresionati si ii vor inapoi. Am vazut pe Domnul miscand multe inimi, vindecand, eliberand, deschizandu-mi cai noi de a comunica oamenilor despre El.
Toate acestea s-au intamplat chiar daca a fost incertitudinea continua cu viza, alergaturile pe la birourile lor si o perioada cand am fost bolnava si am ajuns si la spitalele indiene. Multumesc pentru tot sprijinul si rugaciunile dumneavoastra in tot acest timp.
Desi am sperat mult sa obtin viza de un an din India, iata ca  saptamana trecuta mi-au raspus insfarsit dar printr-un refuz.  Cu toate ca nu a fost raspunsul asteptat, am simtit imediat o pace adanca in mine si incredintarea ca Domnul este in control si in aceasta situatie, ca nu se intampla nimic la intamplare sau din voia celui rau folosind autoritatile indiene. Cum nu intelegeam de unde vine acea pace si parerea de rau ca trebuie sa plec venea mestecata, am petrecut o noapte fara somn si in rugaciune. Spre dimineata stiam deja ca Domnul vrea sa ma foloseasca in timpul pana la urmatoarea plecare in India pentru ceva important in Romania si anume ca sa investesc in tinerii care isi doresc sa vina si ei in India pe termen lung. Dupa numai cateva zile am aflat ca 4-5 dintre acesti tineri vor fi alaturi de alti studenti la Medias la TPM  pentru a face o scoala biblica incepand cu 1 octombrie.
Asa ca inca inainte de a ajunge in tara, am avut acest drum trasat ca sa petrec aceste 3 luni ajutand ca personal in acea scoala biblica si in Ianuarie cand ei trebuie sa faca practica sa plecam cu o echipa in India. Nu este Domnul mare cand ei ma trimit una acasa si o sa ne intoarcem mai multi? Eu cred ca da, slava Lui!
Rugati-va ca sa fiu o binecuvantare aici, sa invat sa cladesc in acesti tineri dragostea pentru cuvant, pentru predicarea lui si pentru India. De asemenea pentru cand o sa aplic din nou la viza in decembrie-ianuarie (probabil undeva in Europa), pentru a obtine  atunci o perioada de 6 luni-un an. Rugati-va si pentru  provocarea financiara care este pentru mine acum viata in Romania, o alta viza, un alt bilet de avion dupa ce a trebuit sa achit in avans cheltuielile cu lucrarea si chiria din India pentru lunile in care nu voi fi acolo (biserica locala si lucratorii indieni cu care lucrez continua ei proiectele in care sunt implicata asa ca nu am renuntat la spatiul din mahala).
Timp de 2 saptamani o sa mai fiu in  Galati cu familia, prietenii, biserica mea. Apoi daca in weekenduri o sa doriti sa ne intalnim, sa petrecem ceva timp impreuna, poate sa povestesc bisericii dumneavoastra cate ceva din ceea ce face Domnul in India, m-as bucura mult, ma puteti contacta pe email sau pe tel 0746912415.
Fiti binecuvantati in toate,
Dana
This entry was posted in Organizatii Misionare and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *