Foaie de informare Madagascar – august 2013

BANNER_IUNIE_2013_MADGS_SAITIS_2

Draga familie ,

Va aducem vesti bune legate de Madagascar. Rugaciunile pe care Dvs le-ati inaltat pentru noi si pentru lucrarea ce dorim sa o facem in poporul malgas au primit raspunsuri minunate. Domnul este bun!

Am primit vizele pentru toata familia de la Consulatul Madagascarului. Sunt vize temporare pe care va trebui sa le transformam in Africa in vize de rezidenta.

Am cumparat si biletele pentru intreaga familie, iar data de pornire spre Madagascar este fixata in 13 septembrie. Vom calatori spre Franta, iar de acolo vom zbura spre Madagascar.

Desi va fi o calatorie lunga, credem ca vom ajunge cu bine. Liderul grupului cu care vom lucra acolo, Nate L., ne-a promis sa ne astepte la aeroport in Antananarivo. Acolo vom ramane aproximativ doua saptamani pentru a depune actele pentru rezidenta pe termen lung. Spre sfarsitul lunii septembrie ne vom muta in alt oras, Antsirabe, la cateva ore de mers de capitala spre sud.

Am reusit sa le inscriem pe Alessia si pe Ruth, fetele noastre, la scoala! Aleluia! A fost o mare provocare pentru noi acest lucru. Am fost respinsi la mai multe scoli, dar in cele din urma s-au deschis usile. Scoala incepe in cursul lunii august, dar pentru ca ajungem doar spre final de septembrie, ele vor intarzia putin! Vor studia in franceza, apoi in malgasa! Va rugam sa va rugati pentru adaptarea lor ,,fortata” de la romana la franceza si malgasa. Si va multumim.

Ultimele verificari in privinta sanatatii, cumpararea de medicamente sau alte lucruri utile pe campul de misiune, cereri de sfaturi de la misionarii cu experienta, incurajari din partea prietenilor, a pastorilor din APME si din biserica noastra, momente petrecute cu familia, pregatirea bagajelor pentru drum, preocupare pentru cazare temporara in Franta, asteptand legatura spre Madagascar – asa e scena ultimelor saptamani inainte de plecarea pe campul de misiune african.

Ne-am abandonat viata total in mana Domnului si suntem onorati sa mergem in secerisul Lui in poporul malgas. Nu regretam nici un moment faptul ca mergem in Madagascar. Avem toata increderea ca suntem chemati acolo, iar in ultimii doi ani toate ,,bornele” prin care Hristos ne-a calauzit traseul au avut pe ele acelasi nume: Madagascar!

Va multumim ca ne sunteti parteneri – in rugaciune, prin incurajari, financiar. Lucratori cu Dumnezeu in Imparatia Sa, parteneri cu Dvs, ca Moise si Iosua (Exod 17), cautam impreuna sa lucram spre glorificarea lui Dumnezeu si pentru rasplatile eterne care ne asteapta.

Motive de rugaciune:

– calatorie in siguranta spre Franta si apoi spre Madagascar;
– reusita in obtinerea vizei de sedere pe termen lung si timp scurt de asteptare a obtinerii actelor;
– acomodare la vara tropicala din Madagascar: ploi zilnice, caldura si umezeala;
– o buna prietenie si colaborare cu echipa de misionari carora ne vom alatura;
– armonie in familie in situatiile neprevazute care pot aparea din pricina acomodarii acolo;
– putere copiilor si noua sa trecem peste socul cultural – aparut din cauza acomodarii la limba si cultura malgasa

This entry was posted in Misiune, Organizatii Misionare, Prayer/Rugaciune and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *