PE ARIPILE «VANTULUI» …spre SUD – Madagascar

BANNER_IUNIE_2013_MADGS_SAITIS_2

 

Draga familie ,

Va aducem vesti bune legate de Madagascar. Rugaciunile pe care Dvs le-ati inaltat pentru noi si pentru lucrarea ce dorim sa o facem in poporul malgas au primit raspunsuri minunate. Domnul este bun!

Timpul nostru in Romania a trecut.  Peste 2 zile pornim spre Madagascar.  Am asteptat aproape un an acest moment al plecarii. A trebuit sa il pregatim intens, deoarece plecam toata familia, asa cum vedeti si din fotografia de mai jos. Deja Alessia si Ruth au inceput scoala in 3 septembrie, dar nu am putut sa ajungem acolo, asa ca vor pierde putin din acest an scolar. Speram sa recupereze pe parcurs cursurile la care au lipsit.

Drumul va cuprinde o oprire in Franta, de unde vom lua avionul direct spre Antananarivo – zbor de peste 11 ore. Va fi o mare provocare pentru noi, pentru ca Filip are doar 9 luni si este in perioada in care invata sa mearga, asa ca nu are stare de loc. Va fi o provocare si sa ducem multe bagaje cu noi – 14 bagaje, in care ne-am depozitat lucrurile care am considerat ca ar fi importante pentru inceputul de acolo. Avem emotii, dar nu ne dam batuti ! Vom cauta solutii inovatoare sa o scoatem cu toate la capat : nerabdare copii, valize, calatorii, check-in, vama, porti de verificare in aeropoarte,  cozi diverse, asezare in avion.

Suntem recunoscatori Domnului pentru ca in aceste zile am avut ocazia sa ne intalnim cu familia – care au venit la Cluj-Napoca din diferite locuri din tara si Europa sa isi ia ramas bun. Lacrimi, rugaciuni impreuna, incurajari, imbratisari, amintiri depanate, planuri de viitor – chiar a fost bine impreuna ! E splendid sa ai o familie care se intalneste intotdeauna cu drag !

 

Multumim Domnului pentru Biserica Penticostala Speranta si pastorii ei – Dorel Crisan, Ghita Amza, Ionica Avram – familia noastra spirituala – care ne-au inconjurat cu dragoste in aceste zile, s-au rugat pentru noi si ne-au incredintat in paza buna a Domnului. Au fost generosi cu noi in toate privintele. Va multumim dragi frati si surori din Speranta ! Suntem onorati sa va reprezentam !             La aceasta sarbatoare au participat si pastori din Agentia Penticostala de Misiune Externa – pastorii Ghita Ritisan si Rick Cunningham, care si-au pus mainile peste noi ca semn al binecuvantarii si al Trimiterii – Fapte Ap 13.                       Multumim bisericilor din Romania si Diaspora romaneasca, frati si surori, motivati de pastori intelepti, care au inteles lucrarea si sunt parteneri ai misiunii transculturale din Madagascar. Fara Dvs. nu am fi putut ajunge pana aici. Rugaciunile Dvs., incurajarile pline de bunatate, sustinerea financiara, sfaturile Dvs., toate sunt nepretuite. Este lucrarea Dvs., noi doar suntem prima linie. Domnul sa va rasplateasca toate eforturile ! ,, Cine secera primeste o rasplata si strange rod pentru viata vesnica… ” Ioan 4 :36.

In Antananarivo ne vor astepta o echipa de misionari, coordonata de pastorul Nate Lashway. Ei ne vor ajuta sa ne instalam in Antsirabe, unde vom locui in primul an, ne vor ajuta sa obtinem actele de sedere pe termen lung de la autoritatile Statului.  Acesta chiar este un motiv de rugaciune foarte serios – sa obtinem rezidenta in Madagascar pe cativa ani.

Ne-am propus sa iubim poporul malgas – si cred ca pe masura ce le vom cunoaste limba si cultura, ii vom indragi mai mult. Vrem sa purtam lumina lui Hristos oriunde vom vedea ca este intuneric. Iti multumim Doamne, pentru aceasta onoare pe care ne-o oferi noua si bisericilor romanesti in aceasta vreme !

Dupa ce vom ajunge in Madagascar va vom scrie din nou, sa traiti cu noi primele impresii ale asezarii noastre acolo.

Cu pretuire,

Marcel si Ioana Saitis, cu copiii Alessia, Ruth si Filip.

This entry was posted in Misiune and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *