Vesti din Asia

 

Dragii nostri,

Va multumim tuturor celor care nu incetati sa mijlociti pentru lucrarea de aici. Chiar daca fizic nu puteti fi cu noi, stim ca rugaciunile voastre fac diferenta in realitatea spirituala.
Noi aici, continuam sa ne implicam acolo unde Dumnezeu ne-a deschis usi pentru lucrare. Ii multumim Lui pentru harul pe care ni l-a dat sa Il reprezentampe Hritos si Imparatia Lui atat celor care nu au auzit despre El, cat si celor care s-au intors deja la El.

Lucram in continuare cu copiii. Avem trei locatii in care copiii vin sa auda despre Imparatia lui Dumnezeu. Magda este dedicata acestei lucrari. Tot ce face, face cu toata inima, ca pentru Domnul. Aceasta lucrare necestita timp, nu doar pentru orele petrecute cu copiii, dar si inainte de acestea, pentru a pregati lectiile, plansele de colorat si jocurile, si, nu cel mai lipsit de importanta, in rugaciune pentru ca Dumnezeu sa atinga inimile acestor copii care cresc intr-o cultura pagana, fara multe din beneficiile de care se bucura copiii din tarile civilizate si fara parinti de la care sa poata invata lucruri bune. Copiii abia asteapta sa vina la aceste intalniri pentru a auzi lucruri noi si importante. De multe ori ramanem uimiti sa vedem cat de repede invata acesta (toti din familii de necr*stin*) atat istorisirile, cat si versetele biblice. Dorinta noastra este ca ei sa Il cunoasca pe Dumnezeu, dragostea si puterea Lui si sa se dedice Lui inca de la aceasta varsta, sa mearga in familiile din care fac parte si sa-L reprezinte acolo pe El.

Intr-una din zile, o fetita de aproximativ 6 ani a venit si ea la intalnire, dar a stat de-oparte si se uita la ceilalti copii cum canta. Se vedea clar pe chipul ei ca vroia si ea sa fie parte a acestui grup. Venise si inainte la intalniri, de aceia am intrebat-o de ce nu intra in grup. A raspuns ca tatal ei i-a interzis sa mai vina la intalnire, totusi, in cele din urma, nu a rezistat sa mai stea de-oparte si s-a integrat in grup. Ne-am gandit cat de greu este pentru unii copii, care si asa nu au multe bucurii, din cauza saraciei si a muncii pe care tebuie sa o desfasoare pe langa casa, sau la camp, dupa scoala. Iar unii dintre ei chiar si atunci cand ar putea sa se bucure cu alti copii sunt opriti de parinti. Cei care aveti pe inima, nu uitati sa va rugati si pentru acesti copilasi, ca parintii lor sa nu-i opreasca de la a veni la intalniri, si Diavolul sa nu poata fura samanta Cuvantului care a fost semanata in inima lor.
O alta lucrare in care se implica Magda este cea cu femeile. In perioada in care am fost in tara intalnirile de rugaciune care aveau loc intr-unul din satele unde lucram cu copiii s-au transformat in intalniri doar pentru femei. (Foarte putini barbati sunt interesati de lucruri spirituale in aceasta tara. In cultura lor femeile sunt cele care merg la templu si is responsabile pentru domeniul spiritual in familie.) Noi ne bucuram ca intalnirile au continuat si in aceasta forma. Ba mai mult, de cand ne-am intors am reluat si la biserica prin care slujim astfel de intalniri pentru femei. Vedem acest fel de intalniri ca pe o binecuvantare pentru aceste femei, nu doar pentru ca o data pe saptamana ies din cotidian, ci si pentru ca intr-un cadru mai restrans sunt mai dispuse sa se deschida, sa impartaseasca nevoile si nedumeririle lor, iar noi putem sa le slujim. Rugati-va ca sotii sa le lase si sa-si poata gasi timp pentru asta, sa aiba placere sa vina in continuare si sa creasca in relatia lor cu Domnul.
Si in biserica continuam sa slujim prin predicare, incurajare si rugaciune.

In ultima saptamana din luna Ianuarie am predat pentru cinci zile la o scoala TPM, in centrul Indiei (aproximativ 1300 km distanta de unde locuim noi) despre “Razboi Spiritual” Am fost placut surprins sa observ seriozitatea cu care studentii au tratat acest subiect si au inceput sa practice lucrurile pe care le-au invatat.
In perioada 30 Martie – 3 Aprilie voi fi tot la o scoala TPM, in alt oras pentru a preda un curs despre “Persoana si lucrarea Duhului Sfant”. In aceste cinci zile ne asteptam ca Domnul sa lucreze cu putere, cu semne si minuni, la fel cum a facut de fiecare data cand am predate acest subiect. Rugati-va in acest sens, ca Domnul sa lucreze, sa nu fie doar “un curs”, ci studentii sa faca cunostinta cu Duhul Sfant. Rugati-va ca acesti studenti sa fie schimbati radical in conformitate cu voia lui Dumnezeu!

In 17-19 Aprilie, vom organiza un eveniment evanghelistic la care ne asteptam sa vina in jur de 2000 -3000 de persoane in fiecare seara. Acest eveniment va avea loc pe campul care apartine unei scoli cr*stin*. Avand in vedere situatia actuala de aici, a fost foarte dificil sa obtinem aeasta locatie. Oamenilor le este frica de persecutie. Sunt tot mai multe cazuri in care credinciosii sunt brutalizati, batuti, unii chiar omorati. In unele orase bisericile sunt vandalizate si arse (puteti gasi pe internet mai multe informatii in acest sens).
Avand in vedere ca acest eveniment va fi in aer liber trebuie sa inchiriem tot ce este nevoie pentru a face din acest loc ceva util pentru raspandirea Cuvantului lui Dumnezeu. Si in acest proiect a fost si mai este multa munca de depus pentru a obtine lucrurile cele mai bune la cele mai mici preturi, pentru a putea acomoda cel putin doua mii de oameni. Stim ca Dumnezeu este in control si va purta de grija pentru aceasta, dar inca de la inceputul anului, Dumnezeu ne-a vorbit de cateva ori si ne-a spus sa impartasim si nevoile financiare cu cei din jurul nostru pentru a le da ocazia sa fie partasi lucrarii lui Dumnezeu de aici. Pentru cei care aveti pe inima si partea financiara a acestei lucrari, costurile acestui eveniment sunt cuprinse intre 7000-8000 euro. (pentru mai multe detalii ne puteti contacta la adresa de email: zaharienm@gmail.com)
Prin aceasta lucrare ne propunem sa raspandim Vestea Buna celor care nu au mai auzit-o inainte. In fiecare seara vom face chemare la pocainta si ne vom ruga pentru cei bolnavi. Scopul nostru este sa-L reprezentam pe El si sa ii anuntam pe cei din jurul nostru ca Imparatia Lui este dispobibila pentru ei. Nici un cost nu este prea mare pentru a duce Vestea Buna celor care traiesc in intuneric.
In acest sens va rugam sa mijlociti inaintea Domnului pentru urmatoarele cerinte:

  • Toate lucrurile care trebuiesc facute sa se faca la timp,
  • Domnul sa ii dea lui Nicu inspiratie si ungere pentru fiecare mesaj in fiecare seara,
  • Domnul sa insoteasca mesajul cu putere, semne si minuni, astfel incat oamenii sa creada in Domnul Isus,
  • Pentru traducator, sa traduca mesajul cu acuratete si cu putrea Duhului Sfant!
  • Pentru tinerii din biserica unde slujim si pentru tinerii din alte biserici care vor fi implicate in diverse activitati (cor, consiliere, ospitalitate, promovarea evenimentului etc.)
  • Pentru cei doi cantareti care vor sluji in cele trei seri. Unul va veni de la 1.500 de km distanta,
  • Sa fie vreme buna (fara furtuni sau ploi),
  • Protectia Domnului sa fie peste noi si peste toti cei implicati in acest proiect,
  • Sa vina cat mai multi oameni sa auda Cuvantul
  • Domnul sa schimbe inimile lor si sa-i aduca la lumina.

Va multumim tuturor celor care va implicati in lucrarea de aici, fie prin rugaciune, fie financiar. Vrem sa va amintim ca rasplata voastra este mare in ceruri. Domnul sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca mai mult decat va puteti imagina!

PS. Cei care nu ati primit scrisoarea noastra de informare precedent (din cauza unor probleme tehnice cu internetul) o puteti vizualiza pe linkul de mai jos (copiati-l si introduceti-l in browserul dumneavoastra)

http://us8.campaign-archive2.com/?u=f6c2b6b65d40053b69923261f&id=96847e99fb&e=[UNIQID]

Cu dragoste,
Nicu si Magda Z.

 

This entry was posted in India, Misiune and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *