Noutati din misiune – Nicu Zaharie

Dragii noștri,

Înainte de toate vă mulțumim celor care ați ales să fiți parteneri cu noi în lucrarea de aici. Credem că împreună cu dumneavoastră, punându-ne de acord în lucrarea lui Dumnezeu, putem aduce Împărăția Lui în întunericul acesti lumi. Credem că Dumnezeu are planuri mari cu generația noastră, iar atunci când noi stăm uniți în credință în planurile Sale și revendicăm promisiunile Sale, victoria ne este asigurată. Domnul Isus însuși a spus:
”Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri.” (Matei 18:19)
Cât despre noi, ne bucurăm să vedem cum Domnul ne uimește în fiecare zi cu bunătatea Sa. El este un Tată bun pentu toți copiii Săi!

Sri Lanka
Așa cum am scris și în emailul de luna trecută, a trebuit să mergem în Sri Lanka pentru a obtine o nouă viză de India. Cu ajutorul lui Dumnezeu am primit viza pe care am solicitat-o, fără a ni se pune nici o întrebare din partea ambasadei. Pentru noi a fost o adevărată minune să vedem cum Domnul Isus, în credincioșia Lui, ne-a deschis ușile și de data aceasta. Vă mulțumim celor care ne-ați susținut în rugăciune.
Timpul petrecut în Sri Lanka ne-a făcut să vedem încă o dată că Tatăl ceresc este în control și că îi pasă enorm de noi, copiii Săi. Când am pornit din India nu aveam toți banii de care am avut nevoie pentru a acoperi cheltuielile de acolo cu cazarea, mâncarea, viza, transportul etc. Cu toate acestea, banii au venit exact la timp, de fiecare dată când trebuia să facem câte o plată. Cu toate că oamenii nu știau nevoile noastre, Tatăl ceresc le-a știut și a răspuns credinței noastre. Vă mulțumim celor care ați fost sensibili vocii Sale și v-ați implicat în acest sens. Domnul să vă binecuvinteze și să vă răsplătească înmiit!
Înainte de a încheia capitolul „Sri Lanka” doresc să mai împărtășesc cu dumneavoastă o minune pe care Domnul Isus a făcut-o. Într-o seară, în timp ce luam cina într-un mic restaurant de stradă, am văzut că doamna care ne servea avea dureri de spate. Magda a intrat în vorbă cu ea și a întrebat-o dacă o doare spatele. Ea a răspuns că o doare spatele din cauză că are genunchii slăbiți, iar durerea radiază de la genunchi până în zona lombară. Magda i-a spus că noi credem într-un Dumnezeu care ne iubește și poate să o vindece și a întrebat-o dacă putem să ne rugăm pentru ea. A fost de acord, așa că ne-am rugat și i-am spus că ne vom întoarce următoarea zi pentru a ne spune cum se simte. Următoarea seară, am mers din nou în locul respectiv. Doamna care servea avea fața plină de bucurie. A venit la noi și ne-a zis că din momentul în care ne-am rugat pentu ea, nu a mai avut nici o durere. De bucurie ne-a servit cu un iaurt rece din partea casei la desert! Toată slava este a Domnului Isus!

Jalandhar, Punjab
Cu ajutorul Domnului, după ce am ajuns în India, a trebuit să călătoresc în Jalandhar, un oraș din statul Punjab, pentru a predica Cuvântul Domnului într-o biserică locală. M-am gândit cu groază la această călătorie din două motive. Eram deja obosit după „experiența Sri Lanka” și trebuia să mai călătoresc o noapte cu trenul pentru a ajunge în Jalandhar. În India trenul are mai multe clase (3 cu aer condiționat și încă câteva fără aer condiționat). Fiind vară, și călduri de aproximativ 40 grade C, toate biletele de la clasele cu aer condiționat au fost epuizate, așadar a trebuit să merg la o clasă fără aer condiționat. Cu toate acestea, bucuria pe care am experimentat-o în prezența Domnului nu s-a comparat nici cu oboseala și nici cu condițiile de călătorie. După ce am predicat Cuvântul Domnului, aproximativ 10 persoane și-au exprimat dorința de a-L primi pe Isus ca Domn și Mântuitor al vieții lor. Alte persoane au fost umplute cu Duhul Sfânt și se bucurau în prezența Domnului. De asemenea ne-am rugat pentru bolnavi, și Domnul i-a vindecat pe mulți din cei care au fost bolnavi. Toată onoarea și gloria Îi aparțin Domnului Isus pentru tot ce a făcut.
cba60de8-5781-42e9-abd3-bbc089a7752a
7e964b5e-ab00-40d0-aa4b-5b99b2c56ee2

Botez în apă
2 Iunie a fost o zi de sărbătoare atât pentru biserica locală unde slujim, cât și printre îngerii din cer. Nouă persoane, după ce au urmat cursurile de cateheză, si-au exprimat credința în Hristos, în apa botezului. Deși cei care au fost botezați nu au purtat o ținută anume, așa cum se poartă în România, credem că sufletele lor au fost albite prin sângele Domnului Isus. Să ne rugăm în continuare pentru ei, ca Domnul să îi țină pe calea Sa și să-i facă lucrători eficienți în Împărăția Sa, până la venirea Lui!

4ecc51d1-ed1d-44cc-a855-9947c108d6dd

a49693b6-e26b-42eb-8535-faa9b787a189

f9fb7e66-03fd-4bfa-8756-db91d7619926

Călătorii de lucrare
Luna aceasta este o lună destul de aglomerată pentru noi. Pentru două săptămâni voi fi plecat la două școli YWAM (Tineri pentru m*s*une), în locații diferite, ambele la peste o mie de km distanță de casă. La aceste școli voi preda două cursuri, primul despre Război Spiritual, și al doilea despre Persoana și Lucrarea Duhului Sfânt. Dacă va fi voia Domnului, la a doua școală va veni și Magda cu mine. Ne uităm cu bucurie înainte, și așteptăm prin credință ca Dumnezeu să îi atingă pe acești studenți într-un mod unic și special, și să Îi umple cu Duhul Sfânt. Vă încurajăm să vă rugați și în acest sens pentru noi. De asemenea, avem nevoie neîncetat de protecția Domnului, atât fizic, cât și spiritual.În final, vă mulțumim tuturor celor care ne sprijiniți prin rugăciune, încurajări sau financiar în lucrarea de aici. Credem că implicarea dumneavoastră face o mare diferență în extinderea Împărăției lui Dumnezeu. Fie ca Domnul sa vă binecuvinteze cu cele mai alese binecuvântări!

Cu dragoste,
Nicu & Magda Z

Dacă doriți să fiți parteneri cu noi în lucrarea de aici:
Nume: ZAHARIE NICOLAE
Numele Bancii: BANCA TRANSILVANIA
Tara: ROMANIA
SWIFT: BTRLRO22
IBAN USD: RO53BTRLUSDCRT0265385801
IBAN RON: RO02BTRLRONCRT0265385801
IBAN EUR: RO49BTRLEURCRT0265385801Pentru donații prin PAYPAL: nicuzaharie@yahoo.com

This entry was posted in Misiune and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *